Frugtbrød med honning

Frugtbrød med honning

(1 brød i en rugbrødsform — 1½ l).

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • Fryse-egnet
  • 2 spsk blødt smør
  • 250 g honning
  • 2½ dl yoghurt naturel eller kærnemælk
  • 2½ dl vand
  • 150 g groft hvedemel (grahamsmel)
  • 1 tsk groft salt
  • 750 g hvedemel
  • ½ spsk natron
  • 2 spsk stødt kanel
  • 150 g rosiner
  • 150 g usvovlede abrikoser (grofthakkede)
  • Tilbehør:
  • evt. smør

  1. Smør formen med blødt smør. Smelt 250 g honning i en gryde og rør yoghurt og vand i. Tilsæt groft hvedemel og salt, og rør det godt sammen.
  2. Bland hvedemel, natron og kanel. Hæld melblandingen i gryden, og rør dejen godt. Tilsæt rosiner og hakkede abrikoser.
  3. Fyld dejen i formen. Sæt brødet i midten af ovnen. Tænd på 175 grader. Bag ca. 45 min. Stik et lille træspid eller en lille kniv i brødet. Hvis der er rå dej på, skal det bage lidt mere. Målt med et stegetermometer skal kernetemperaturen være 98 grader.
  4. Skær skiver af brødet og smør dem evt. med smør.