Fuldkornshvedebrød

Fuldkornshvedebrød

Dejligt groft brød, der virkeligsmager af korn. Bor du et sted,hvor du kan købe friskmaletmel, er det helt perfekt til dettebrød.

1 stk.

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 1 dl yoghurt
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 300 g fuldkornshvedemel
  • ca. 200 g mel
  • smør til formen, æggehvide til pensling og sesam til drys

  1. Mælk, yoghurt, smuldretgær, salt og fuldkornshvedemelpiskes sammen til en sej, klistretdej. Brug håndmikseren,og regn med 5-6 min. Laddejen hæve ca. 30 min.
  2. Tilsæt mel, ælt dejen færdigog form den til et brød, der læggesi en smurt form til efterhævning.
  3. Det færdighævede brødpensles, ridses, drysses ogbages ved 200 gr. i ca. 30 min.