Fuldkornspizza med grillede grøntsager og ost
4
Total:1 time 40 minutter
Ingredienser
- Dej
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 2 tsk groft salt
- 200 g fuldkorns hvedemel
- ca 500 g hvedemel
- 1 squash
- 1 aubergine
- olivenolie
- 1 stor peberfrugt
- ½ dåse flåede tomater
- 2 friske mozzarella á 125 g
- groft salt
Sådan laver du pizzaen
- 1. Rør gær ud i vandet. Tilsæt salt og groft mel, og rør det meste af det almindelige mel i. Ælt dejen godt igennem til en elastisk konsistens – måske bruger du alt melet, måske mindre eller mere. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
- 2. Tænd ovnen på 250 gr. Skær squash og aubergine i tynde skiver på langs, og pensl dem med olie. Varm en grillpande op og grill squash og aubergine ad flere hold på begge sider. De skal have et par minutter pr. side. Læg grøntsagerne til side på en tallerken, efterhånden som de bliver færdige. Skær peberen i fire stykker, som også skal grilles.
- 3. Slå den hævede dej ned, del den i to, og rul den ud på et meldrysset bord til to store, tynde pizzabunde. Kom hver bund over på en bradepande med bagepapir. Hak eller blend de flåede tomater, og smør det ud på hver pizzabund. Riv osten i stykker, og fordel den over tomaterne, og kom så de grillede grøntsager på.
- 4. Drys pizzaerne med salt, og dryp lidt olivenolie over. Bag dem en ad gangen i den brandvarme ovn i ca. 15 minutter.
- Tip:
- Du kan spare tid ved at købe grillede grøntsager på glas, men de er dyre, og de hjemmegrillede smager bedre.
- Se også opskrift på Kartoffelpizza bagt med rug.
- Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.
- Nøgleord til denne opskrift: pizza; fuldkornspizza; grønsager, ost, grillede, opskrift.