Fyldig salat med laks
Laks er meget populær, når der skal fisk på bordet. Her er en lidt anderledes opskrift, en laksesalat med spændende fyld.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: 6 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2 stk. laksefilet (à 125-150 g)
- 1 tsk paprika
- ½+¼ tsk stødt spidskommen
- salt og peber
- ½ + 2 spsk olie
- 1 bdt rucola
- 1 dåse kikærter
- 1 appelsin
- 2 forårsløg (fintsnittet)
- 75 g fetaost
- 2 spsk ristet salatblanding (nødder, kerner, frø)
- frisk koriander
- Skær laksen i tern uden skind og vend dem med paprika, spidskommen, salt og peber. Steg dem gyldne på en pande med olie og lad dem afkøle.
- Skyl og slyng salaten.
- Hæld kikærterne på en sigte.
- Skær skrællen af appelsinen og skær frugtkødet i små stykker. Pres saften af skallerne og pisk den med olivenolie, stødt spidskommen, salt og peber.
- Vend salat og kikærter med dressing og anret i 2 tallerkner. Fordél laksestykker over salaten og drys med forårsløg, brud af fetaost, salatblanding og frisk koriander.