Fyldig spinattærte

Fyldig spinattærte

Spinat er lig med forårog fint at komme i entærte i selskab med andregrønsager.

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 150 g hvedemel
  • 50 g fuldkornsspeltmel (fås i supermarkeder)
  • ¾ dl vindruekerneolie (eller 100 g smør)
  • ½ tsk salt
  • lidt koldt vand
  • Fyld:
  • ½ kg frisk spinat
  • 2 porrer (fintsnittede)
  • 150 g broccoli (eller blomkålsbuketter)
  • 3 æg (str. mellem)
  • 3 dl mælk (eller fløde 9%)
  • 1 dl revet ost
  • persille (eller andet grønt drys)

  1. Bland hvedemel ogspeltmel og rør olienud i melet. Tilsæt saltog saml dejen med lidtkoldt vand. Lad dejenhvile koldt, mens fyldettilberedes.
  2. Giv allegrønsagerne et kortopkog i letsaltet vand.
  3. Udrul dejen og beklæd en smurt tærteformhermed. Kom fyldet i.
  4. Pisk æg og mælk (fløde)sammen og rør osten i.Hæld det over. Bag tærtenmidt i ovnen ved 200grader i 30 min. Dæmpevt. varmen de sidste 10minutter, hvis oversidenbliver for mørk. Drysmed persille.