Fyldig spinattærte
Spinat er lig med forårog fint at komme i entærte i selskab med andregrønsager.
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 150 g hvedemel
- 50 g fuldkornsspeltmel (fås i supermarkeder)
- ¾ dl vindruekerneolie (eller 100 g smør)
- ½ tsk salt
- lidt koldt vand
- Fyld:
- ½ kg frisk spinat
- 2 porrer (fintsnittede)
- 150 g broccoli (eller blomkålsbuketter)
- 3 æg (str. mellem)
- 3 dl mælk (eller fløde 9%)
- 1 dl revet ost
- persille (eller andet grønt drys)
- Bland hvedemel ogspeltmel og rør olienud i melet. Tilsæt saltog saml dejen med lidtkoldt vand. Lad dejenhvile koldt, mens fyldettilberedes.
- Giv allegrønsagerne et kortopkog i letsaltet vand.
- Udrul dejen og beklæd en smurt tærteformhermed. Kom fyldet i.
- Pisk æg og mælk (fløde)sammen og rør osten i.Hæld det over. Bag tærtenmidt i ovnen ved 200grader i 30 min. Dæmpevt. varmen de sidste 10minutter, hvis oversidenbliver for mørk. Drysmed persille.