Fyldt flæskesteg med svesker og valnødder

Fyldt flæskesteg med svesker og valnødder

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 40 min.
  • Stege/kogetid:
  • 1 time og 15 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • (ca. 10 personer)
  • ca. 1½ kg flæskesteg (kamsteg) 200 g svesker (uden sten)
  • 150 g valnøddekerner (hakkede)
  • 1 spsk groft salt
  • 300-400 g suppeurter (løg, selleri, gulerod)
  • 2 dl hvidvin
  • 5 dl god kalvebouillon
  • jævning
  • Tilbehør: rødkål og kartofler

  1. Bland hakkede svesker med valnødder. Lav en lomme i flæskestegen. Fyld svesker og nødder i.
  2. Gnid groft salt ned mellem alle sværene på flæskestegen. Læg den på en rist i en bradepande.
  3. Læg urter i bunden og hæld hvidvin og lidt af bouillonen i. Sæt evt. et stegetermometer i midten af stegen.
  4. Sæt den i ovnen og tænd på 200 grader. Steg ca. 1 time og 15 min., til centrumtemperaturen er 55 grader.
  5. Er sværen sprød, steges videre, til centrumtemperaturen er 65 grader. Er sværen ikke sprød, sættes stegen under varm grill i ovnen.
  6. Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile. Kog skyen med bouillon og jævn den.
  7. Skær flæskestegen i skiver, og servér dem med rødkål, honningristede timiankartofler og sovs.