Fyldt flæskesteg med svesker og valnødder
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 40 min.
- Stege/kogetid:
- 1 time og 15 min.
- Kødet er fryse-egnet
- (ca. 10 personer)
- ca. 1½ kg flæskesteg (kamsteg) 200 g svesker (uden sten)
- 150 g valnøddekerner (hakkede)
- 1 spsk groft salt
- 300-400 g suppeurter (løg, selleri, gulerod)
- 2 dl hvidvin
- 5 dl god kalvebouillon
- jævning
- Tilbehør: rødkål og kartofler
- Bland hakkede svesker med valnødder. Lav en lomme i flæskestegen. Fyld svesker og nødder i.
- Gnid groft salt ned mellem alle sværene på flæskestegen. Læg den på en rist i en bradepande.
- Læg urter i bunden og hæld hvidvin og lidt af bouillonen i. Sæt evt. et stegetermometer i midten af stegen.
- Sæt den i ovnen og tænd på 200 grader. Steg ca. 1 time og 15 min., til centrumtemperaturen er 55 grader.
- Er sværen sprød, steges videre, til centrumtemperaturen er 65 grader. Er sværen ikke sprød, sættes stegen under varm grill i ovnen.
- Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile. Kog skyen med bouillon og jævn den.
- Skær flæskestegen i skiver, og servér dem med rødkål, honningristede timiankartofler og sovs.