Fyldte tomater med oksekød

Fyldte tomater med oksekød

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Stege-/bagetid:
  • 50 min.
  • Fryse-egnede
  • (Ca. 4 personer)
  • 8 store tomater
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 løg (hakket)
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 /2 økologisk citron (fintrevet skal og saft)
  • Tilbehør: parmesanost (eller anden fast ost) pasta eller brød evt. blandet grøn salat

  1. Skær et låg af tomaterne. Skrab kernerne ud med en teske og gem dem sammen med saften.
  2. Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olivenolie. Tilsæt løg, timianblade og krydr med salt, peber og citronskal og -saft, samt 1 dl af kernerne og saften fra tomaterne.
  3. Steg i ca. 10 min. ved svag varme.
  4. Fordel kødfyldet i de udhulede tomater og stil dem i et ovnfast fad. Dæk fadet til med sølvpapir og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min.