Fyldte tomater med oksekød
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 30 min.
- Stege-/bagetid:
- 50 min.
- Fryse-egnede
- (Ca. 4 personer)
- 8 store tomater
- 400 g hakket oksekød
- 1 løg (hakket)
- 2 spsk olivenolie
- 4 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 /2 økologisk citron (fintrevet skal og saft)
- Tilbehør: parmesanost (eller anden fast ost) pasta eller brød evt. blandet grøn salat
- Skær et låg af tomaterne. Skrab kernerne ud med en teske og gem dem sammen med saften.
- Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olivenolie. Tilsæt løg, timianblade og krydr med salt, peber og citronskal og -saft, samt 1 dl af kernerne og saften fra tomaterne.
- Steg i ca. 10 min. ved svag varme.
- Fordel kødfyldet i de udhulede tomater og stil dem i et ovnfast fad. Dæk fadet til med sølvpapir og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min.