Gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg

Har du fundet et godt tilbud på en oksecuvette? Prøv at lave den til en rigtig søndagssteg på den nemme måde. En ovn og en ovnfast skål med tætsluttende låg er de eneste redskaber, du har brug for.

4 personer

Gammeldags oksesteg

  • ca. 1,5 kg oksecuvette
  • 2 dl rød- eller hvidvin,
  • 2 fed hvidløg
  • lidt porretop eller 1 løg
  • lidt selleritop eller 1-2 stilke bladselleri
  • ½ tsk. peberkorn
  • salt

  1. Fjern evt. overflødigt fedt frakødet, og læg det i en grydeeller et ovnfast fad med tilhørende tætsluttende låg.
  2. Tilsæt vin, hvidløg, grønt,peber og salt, læg låget på, ogstil det hele i ovnen ved 130gr. i ca. 6 timer.
  3. Hæld skyen fra, si den, ogfjern alt fedt. Hæld den tilbage, tilsæt friske grønsager, og stil fadet med låg i ovnen iendnu en halv times tid, ellertil grønsagerne er tilpas.