Vibeke Lehns yoghurtsuppe og salat med spicy kylling
Opskrift på: Læskende yoghurtsuppe a la raita
Til 4 personer
Tid: ca.15 min
6 radiser
¼ udkernet agurk
1 stor fed hvidløg
½ dl friske mynteblade
1-2 tsk groftknust, let ristet spidskommen
15 g valnøddekerner
2,5 dl græsk yoghurt naturel 10 %
1,5-2 dl vand, evt. grøntbouillon
1 spsk koldpresset jomfruolivenolie
salt, friskkværnet peber
1 dl friskbælgede ærter
mynte
fuldkorns naan
Sådan gør du
Kom radiser, agurker, hvidløg og mynteblade samt kommen og valnøddekerner i en blender eller foodprocessor, og hak det fint (brug af pulsknappen).
Tilsæt yoghurt samt vand og lidt olie, blend kort, smag til med salt og peber og evt. yderligere krydderier. Bland ærterne i og server med naanbrød og mynte som pynt.
Se også opskrift på Ugens gæstekok: Vibeke Lehn laver super suppe.
Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.
Nøgleord til denne opskrift: suppe, yoghurt, yoghurtsuppe, salat, kylling, belugalinser, spicy, opskrift.
Opskrift på: Salater med spice-rubbet kylling, tomater, rødløg og belugalinser
Til 4 personer
Tid: ca. 30 min
spicy rub
1 spsk koriander
1 spsk fennikelfrø
1 spsk spidskommen
1-2 tsk chilipulver (nori peber )
1 spsk brunt sukker
1 spsk salt
3 – 4 stykker kyllingebryst
olie til stegning
1 bakke blandede salater
2 dl kogte belugalinser/ puy linser
2 snittede rødløg
500 g grofthakkede tomater
hakket persille
Sådan gør du
Lav først den spicy rub (en krydderiblanding). Det kan gøres dage i forvejen. Rist koriander, fennikel og spidskommen på en tør pande et par minutter under omrøring. Afkøl og bland krydderierne med de øvrige ingredienser og stød det hele groft i en morter.
Gnid kyllingekødet med rubben, og steg det på en varm pande i olie ca 4 minutter på hver side. Afkøl og skær kødet i mindre stykker, før det blandes med salater, linser, løg samt tomater og persille – og serveres.