Gæstekokken laver oksekødsboller og kikærtemousse

Gæstekokken laver oksekødsboller og kikærtemousse

Pastinakker smager skønt som finthøvlet råkost, eller som hér som sundt fyld i en kødfars og som sprøde stænger med sund cremet dip til. Oksekødsbollerne smager vidunderligt med det søde touch fra pastinakkerne og det orientalske krydrede tvist af garam masala og chili.

Opskrift på: Oksekødsboller

Ca. 20 små stk

Ingredienser

400g hakket oksekød

200g fintrevet pastinak, helst på en køkkenmaskine

1 æg

1 spsk piskefløde

2 stk scalotteløg, finthakkede

2 fed hvidløg, finthakkede

2 tsk garam masala

½ tsk stødt koriander (kan udelades)

½ tsk røget paprika (kan udelades)

¼ tsk stødt chilipulver

1 tsk havsalt

friskkværnet sort peber

olivenolie til stegning

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne med det hakkede oksekød, form små kødboller og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte, men stadig saftige, hvilket ikke tager mange minutter. Hvis du har tid, så rist lige krydderierne på en tør pande et minuts tid, inden du blander dem i farsen. Det booster smagen.

Se også opskrift på Sursød salat med oksekød.Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.Nøgleord til denne opskrift: snack, oksekødboller, kikærtemousse, opskrift.

Opskrift på: Kikærtemousse med kørvel

3 dl udblødte kogte kikærter. Kog en stor portion og frys resten, så har du til hummus og salater på få minutter.

Ingredienser

½-3/4 dl vand

2 spsk olivenolie

1 stort bundt kørvel

½ - ¾ tsk salt

friskkværnet peber

1 citron (2 tsk saft)

evt. et par tsk tahin

Sådan gør du

Kør alle ingredienserne på en foodprocessor og smag til med ekstra salt, peber og citron. Server moussen til ristet brød eller som hér ovenpå agurkeskiver pyntet med papirstynde skiver af rødbede og pastinak. Ønsker du et touch af sesam, kan du køre noget tahin med i massen.