Gæstekokken serverer jordbær med et tvist
Opskrift på: Svinemørbrad med jordbær og balsamico
4 personer
Ingredienser
1 bakke søde danske jordbær, 250g
½ dl mørk lagret balsamico
2 tsk akaciehonning
1 svinemørbrad, helst økologisk
salt og peber
3 spsk olivenolie
½ dl grøntsagsbouillon
1 håndfuld frisk basilikum
Sådan gør du
Halvér jordbærrene og bland dem med eddike og honning, og lad dem marinere i 25-30 minutter.
Krydr svinemørbraden med salt og peber, og brun den i olien på en varm pande. Tag mørbraden af panden, læg den i et ildfast fad, og steg den i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter – den må efter min mening gerne være lidt rosa indeni, men det er smag og behag.
Kog panden af med bouillonen et minuts tid for høj varme, skru ned for varmen, tilsæt jordbærblandingen, og varm det hurtigt igennem. Sluk for varmen og smag til med salt og peber.
Pynt retten med de friske basilikumblade.
Tip:
Servér mørbraden med den fyldige sommersalat eller måske bare med en skål babyspinatblade blandet med dressingen fra sommersalaten.
Se også gæstekokkens opskrift på »Overdådige sandwich.
Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.
Nøgleord til denne opskrift: jordbær, svindemørbrad, salat, sommersalat, ærter, kørvel, opskrift.
Opskrift på: Sommersalat med friske ærter, jordbær og kørvel
4 portioner
Ingredienser
4 håndfulde spæde nye salatblade (f.eks. misclun blanding, babyspinat eller lollo rosa)
250 g friske ærter, bælgede eller slikærter i tynde skiver
½ agurk, høvlet på langs i tynde strimler eller friske grønne asparges i tynde strimler
1 bakke søde danske jordbær (250g), skåret i kvarte
1 stort bundt kørvel
Dressing
2 spsk hvid balsamico
3-4 spsk ekstra jomfruolivenolie
Salt og friskkværnet peber
Pisk ingredienserne til dressingen, smag til med salt og peber, og bland den med salaten.
Tip:
Du kan sagtens bruge mørk balsamico i stedet for hvid. Lidt citronskal er også skønt i denne dressing.