Græskarkernebrød
Ingredienser
- 2 brød:
 - 4,2 dl koldt vand
 - ½ dl surdej
 - 10 g gær
 - 400 g hvedemel
 - 140 g grahamsmel
 - 15 g salt
 - 100 g græskarkerner
 - lidt olie
 - 200 g hakkede græskarkerner
 
Sådan gør du
- Dag 1: Rør vand, surdej og gær godt sammen. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt, og ælt dejen blank og elastisk. Ælt til sidst forsigtigt de hele græskarkerner i dejen. Kom dejen i en stor, oliesmurt skål med låg, sæt den i køleskabet, og lad den hæve i 24 timer.
 - Dag 2: Vend dejen ud på et meldrysset bord, og drys den med de hakkede græskarkerner. Hak eller skær dejen i 2 lige store dele, og læg dem straks på en forvarmet bageplade med bagepapir.
 - Bag brødene ved 250 grader i ca. 25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
 
        
        
            PRØV OGSÅ: Sprøde brød med 2 slags dip