
Græskarsuppe med kastanjedumplings med salvie
Hav alle ingredienser parat • Alle grønsager klargjort • Kogende vand i kedlen • Foodprocessor (hakkekniv) • Stor gryde med låg, middel varme • Stor gryde med låg, høj varme • Sauterpande, høj varme • Stavblender
4
Ingredienser
- Suppe
- 1 bundt forårsløg
- nogle kviste frisk rosmarin
- 1 frisk rød chili
- 1 terning hønsebouillon
- olivenolie
- 1 mellemstort butternutgræskar (kun den slanke del)
- 3 gulerødder
- 1 dåse (400 g) kikærter
- Dumplings
- 100 g vakuumpakkede kastanjer
- 100 g hvedemel + ekstra til at drysse bordet med
- ½ tsk bagepulver
- 1 terning hønsebouillon
- 8 skiver røget pancetta el. bacon
- 10 friske salvieblade
- 1 hel muskatnød, til rivning
- 30 g cheddar (kan udelades)
Sådan gør du:
- BEGYND TILBEREDNINGEN
- - Hak forårsløgene fint i foodprocessoren sammen med rosmarinblade, chili og bouillonterning og steg i gryden ved midddel varme med 1 spsk olivenolie.
- - Skær den øverste del af græskarret, fjern stilken og del græskarret i kvarter (det er ikke nødvendigt at skrælle det, og den buttede ende kan gemmes til en anden dag).
- - Hak græskarret fint i foodprocessoren sammen med gulerødder.
- - Kom blandingen i gryden sammen med kikærterne, deres lage og 1 l kogende vand.
- - Læg låg på gryden og lad suppen koge ved høj varme.
- - Fyld vand i kedlen igen og bring det i kog.
- - Hak kastanjer, mel, bagepulver, bouillonterning og en smule peber i foodprocessoren.
- - Tilsæt gradvist 1 dl vand, en lille sjat ad gangen, til dejen lige netop samler sig.
- - Del dejen i to, rul hvert stykke til en pølse på et meldrysset køkkenbord og skær pølserne i stykker på 2 cm.
- - Fyld den anden store gryde med kogende vand, kom dejstykkerne i, læg låg på og lad dem simre ved middel varme i 6 minutter, eller til de er hævet fint.
- - Purer suppen med en stavblender, til den er fin og glat, smag til med salt og peber og lad den simre, til den skal serveres.
- - Steg pancettaen i 1 spsk olivenolie i en sauterpande.
- - Tilsæt salviebladene, når den er ved at være sprød.
- - Tag de hævede dumplings op med en hulske, læg dem ned til pancettaen i sauterpanden, riv halvdelen af muskatnødden over og server eventuelt med et drys cheddar.