Græske frikadeller i tomatsauce

Græske frikadeller i tomatsauce

4 personer

Ingredienser

  • Fars:
  • 30 g afskorpet hvedebrød
  • 4 spsk. vand
  • 500 g hakket lammekød ca. 10 % fedt
  • 1 lille revet løg
  • 1 æg
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 1-2 spsk. olivenolie til stegning
  • Tomatsauce:
  • 1 ds. 400 g flåede, hakkede tomater
  • 2 dl bouillon okse- eller hønse
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 tsk. oregano
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk. sukker
  • salt, peber

  1. Udblød brødet i vandet, og rør detsammen med kødet. Rør de øvrigeingredienser til farsen i.
  2. Form små flade 1 cm tykke frikadeller.Brun frikadellerne i olie på enpande. Tag dem fra panden, og kasserstegefedtet.
  3. Kom alle ingredienserne til tomatsauceni en gryde, og bring det i kog.Lad det snurre ca. 15 min. Tag laurbærbladetop.
  4. Kom frikadellerne i saucen, og laddem simre under låg heri ca. 10 min.Tjek, at frikadellerne er gennemstegt.Server med det foreslåede tilbehør.