Gratineret lyssej med stegt julesalat og svampe

Gratineret lyssej med stegt julesalat og svampe

Julesalaten kan erstattes med strimlet savojkål, der også passer fint sammen med svampe.

Ingredienser

  • 170 g lyssejfilet
  • 2 tsk mayonnaise
  • 1 tsk Dijonsennep
  • salt & peber
  • 25 g skalotteløg
  • 100 g julesalat
  • 1 tsk plantemargarine til stegning
  • 100 g kantareller (eventuelt fra dåse)
  • 1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
  • salt & peber
  • frisk timian

  1. Rør mayonnaise med Dijonsennep, salt ogpeber. Smør blandingen på fisken.
  2. Læg fiskenpå et stykke bagepapir og bag den i en 200°varm ovn i ca 10 minutter.
  3. Hak skalotteløgene og skær julesalaten i både. Kom fedtstoffet på en pande.
  4. Svits løgene i et par minutter og tilsæt julesalat og kantareller.
  5. Tilsæt bouillon og lad det koge ved god varme i ca 5 minutter, til en del af væden er fordampet.
  6. Smag til med salt og peber og tilsæt frisk timian.
  7. Anret lyssejen med grønsagerne.