Gratineret lyssej med stegt julesalat og svampe
Julesalaten kan erstattes med strimlet savojkål, der også passer fint sammen med svampe.
Ingredienser
- 170 g lyssejfilet
- 2 tsk mayonnaise
- 1 tsk Dijonsennep
- salt & peber
- 25 g skalotteløg
- 100 g julesalat
- 1 tsk plantemargarine til stegning
- 100 g kantareller (eventuelt fra dåse)
- 1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
- salt & peber
- frisk timian
- Rør mayonnaise med Dijonsennep, salt ogpeber. Smør blandingen på fisken.
- Læg fiskenpå et stykke bagepapir og bag den i en 200°varm ovn i ca 10 minutter.
- Hak skalotteløgene og skær julesalaten i både. Kom fedtstoffet på en pande.
- Svits løgene i et par minutter og tilsæt julesalat og kantareller.
- Tilsæt bouillon og lad det koge ved god varme i ca 5 minutter, til en del af væden er fordampet.
- Smag til med salt og peber og tilsæt frisk timian.
- Anret lyssejen med grønsagerne.