Opskrift på gratineret pasta med frisk tomat og bacon

Gratineret pasta med frisk tomat og bacon

4

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 500 g pasta, f.eks. skruer
  • 250 g bacon i tern
  • 500 g cherrytomater
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 25 g smør
  • 2 toppede spsk hvedemel
  • ¾ l mælk
  • 1 knsp revet muskat
  • 1 tsk groft salt
  • sort peber
  • 150 g feta

Sådan laver du gratineret pasta

  1. 1. Kog pastaen i rigeligt saltet vand. Kog den i kortere, end der står på posen, da pastaen tilberedes videre under gratineringen i ovnen. Sigt vandet fra.
  2. 2. Tænd imens ovnen på 225 gr. Steg baconen sprød på en tør pande, kom baconen over på en tallerken med køkkenrulle. Skær tomaterne i halve, og hak oreganoen groft.
  3. 3. Smelt smørret i en gryde, og steg melet heri, mens du rører godt i det. Hæld mælken i, mens du pisker grundigt, så der ikke kommer klumper i bechamelsaucen. Lad saucen nå kogepunktet, og smag til med muskat, salt og peber.
  4. 4. Kom pastaen i et ovnfast fad sammen med bacon, tomat og oregano. Vend det sammen og hæld bechamelsaucen over. Smuldr fetaen over, og gratinér retten i ovnen i 20 minutter.
  5. Tip:
  6. Har du rester af grøntsager liggende, så skær dem i tern, og kom dem i fadet sammen med pastaen – brug f.eks. squash, løg, peberfrugt, porre eller svampe.