
Gratineret pasta med frisk tomat og bacon
4
Total:40 minutter
Ingredienser
- 500 g pasta, f.eks. skruer
- 250 g bacon i tern
- 500 g cherrytomater
- 1 håndfuld frisk oregano
- 25 g smør
- 2 toppede spsk hvedemel
- ¾ l mælk
- 1 knsp revet muskat
- 1 tsk groft salt
- sort peber
- 150 g feta
Sådan laver du gratineret pasta
- 1. Kog pastaen i rigeligt saltet vand. Kog den i kortere, end der står på posen, da pastaen tilberedes videre under gratineringen i ovnen. Sigt vandet fra.
- 2. Tænd imens ovnen på 225 gr. Steg baconen sprød på en tør pande, kom baconen over på en tallerken med køkkenrulle. Skær tomaterne i halve, og hak oreganoen groft.
- 3. Smelt smørret i en gryde, og steg melet heri, mens du rører godt i det. Hæld mælken i, mens du pisker grundigt, så der ikke kommer klumper i bechamelsaucen. Lad saucen nå kogepunktet, og smag til med muskat, salt og peber.
- 4. Kom pastaen i et ovnfast fad sammen med bacon, tomat og oregano. Vend det sammen og hæld bechamelsaucen over. Smuldr fetaen over, og gratinér retten i ovnen i 20 minutter.
- Tip:
- Har du rester af grøntsager liggende, så skær dem i tern, og kom dem i fadet sammen med pastaen – brug f.eks. squash, løg, peberfrugt, porre eller svampe.