Gravad laks med dijondressing

Gravad laks med dijondressing

Denne lækre gravad laks skal laves i forvejen og er et sikkert hit til sommerens frokoster.

Ingredienser

  • Retten her skal startes op 2 dage før servering, men er nem at gå til.
  • Arbejdstid: 30 min.
  • Trækketid: 2 døgn
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 kg frisk laks (med skind og uden ben)
  • 2 spsk groft salt
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk dildfrø
  • 1 tsk fennikelfrø
  • peber
  • Dijondressing:
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk vineddike
  • 2 spsk koldpresset olie
  • 1-2 spsk farin
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • Frisk dild og surbrød

  1. Træk de små ben ud af laksen med en pincet.
  2. Bland salt, sukker, dild- og fennikelfrø og friskkværnet peber og gnid det ind i fisken.
  3. Læg fisken i et fad med let pres ovenpå og stil det i køleskab i 2 døgn.
  4. Rør sennep, vineddike og olie sammen og smag til med farin, salt og peber.
  5. Skær laksen i tynde skiver og anret med dild. Servér med dijondressing og brød.