Gravad laks med dijondressing
Denne lækre gravad laks skal laves i forvejen og er et sikkert hit til sommerens frokoster.
Ingredienser
- Retten her skal startes op 2 dage før servering, men er nem at gå til.
- Arbejdstid: 30 min.
- Trækketid: 2 døgn
- Ikke fryse-egnet
- 1 kg frisk laks (med skind og uden ben)
- 2 spsk groft salt
- 1 spsk rørsukker
- 1 tsk dildfrø
- 1 tsk fennikelfrø
- peber
- Dijondressing:
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk vineddike
- 2 spsk koldpresset olie
- 1-2 spsk farin
- salt og peber
- Tilbehør:
- Frisk dild og surbrød
- Træk de små ben ud af laksen med en pincet.
- Bland salt, sukker, dild- og fennikelfrø og friskkværnet peber og gnid det ind i fisken.
- Læg fisken i et fad med let pres ovenpå og stil det i køleskab i 2 døgn.
- Rør sennep, vineddike og olie sammen og smag til med farin, salt og peber.
- Skær laksen i tynde skiver og anret med dild. Servér med dijondressing og brød.