grill

Grillede peberfrugter

SANDRA OM RETTEN: En af mine absolutte favoritter, når det gælder tilbehør til italiensk mad.

2

Ingredienser

  • 2 store røde eller gule peberfrugter
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2-3 spsk god olivenolie
  • salt og peperoncini

Sådan gør du:

  1. Halver peberfrugterne, fjern kernerne og de hvide hinder, og læg dem med snitfladen nedad på en bagerist beklædt med stanniol. Grill peberfrugterne på øverste rille, til de er helt sorte. Alt efter hvor effektiv din grill er, tager det mellem 5 og 15 minutter.
  2. Det er vigtigt at holde øje med dem undervejs, for selv om de skal være helt sorte, må de helst ikke tørre ud. Så snart peberfrugterne er taget ud af ovnen, lægges et stykke stanniol over dem, og det pakkes godt ned om siderne, så det holder på fugten. Det gør dem nemmere at flå, når de er kolde. Fjern skindet fra peberfrugterne, når de er kolde, og skær dem i strimler. Vend peberfrugt med hvidløg og olivenolie, og smag til med salt og peperoncini (tørret chili).
  3. TIP! Grillede peberfrugter er gode som tilbehør til både fjerkræ, fisk og kød, i salater og sammen med pasta. Hvis du har lyst, kan du vende lidt finthakket persille eller basilikum i.