salat

Grillet bøf og salat

Krydderurter med et asiatisk touch.

4

Ingredienser

  • 400 g rib eye steak
  • 1 spsk olie
  • salt, peber
  • Salat:
  • 4 små snackagurker
  • 1-2 udkernede, snittede røde chilier
  • 1 bdt. snittede forårsløg
  • 1 snittet rødløg
  • 10 små dadeltomater i halve
  • ½ snittet spidskål eller ¼ hvid- eller savojkål
  • 2 dl mynteblade
  • 2 dl koriander
  • Dressing:
  • ½ dl fishsauce
  • ½ dl limesaft
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 fed knust hvidløg
  • 200 g groft brød

Sådan gør du:

  1. Dup kødet tørt, pensl det med olie og drys salt og peber på. Steg kødet på en grillpande i 2-3 minutter på hver side − alt efter, hvor gennemstegt du ønsker det. Tag kødet af panden og lad det trække i 4-5 minutter, før det skæres i skiver.
  2. Bland alle ingredienser til salaten med det strimlede kød. Pisk dressingen sammen og smag den godt til, før den serveres til salaten sammen med groft brød.
  3. Energi pr. person: 450 kcal, fedt 30%, protein 28%, kulhydrat 42%