Grillstegt makrel med kartoffelsalat
Der er intet om sommeren som grillmad, her i form af grillstegt makrel med kartoffelsalat
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 16 min.
- 2-4 friske makrelfileter (300 g)
- 500 g kartofler
- ½ citron (usprøjtet, skal og saft)
- 1 spsk vineddike
- 1-2 tsk dijonsennep
- 2 spsk olivenolie
- ½ rødløg (fintsnittet)
- 2 stilke blegselleri (fintsnittede)
- salt og peber
- Drys:
- Persille
- Skrub kartoflerne rene og kog dem i letsaltet vand i 8 min. Sluk for varmen og lad kartoflerne trække møre under låg (ca. 8 min.).
- Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af. Skær dem i skiver eller både og vend dem sammen med 1 tsk fintrevet citronskal, 1 spsk citronsaft, vineddike, sennep og olivenolie.
- Tilsæt rødløg og blegselleri og smag til med salt og peber.
- Krydr makrelfileterne med salt og peber og dryp dem med lidt citronsaft.
- Steg dem på en varm grill, en grillpande eller en stegepande med lidt olie (ca. 5 min. På skindsiden og 1-2 min. på kødsiden).
- Anret med kartoffelsalat og drys med persille.