Grillstegt makrel med kartoffelsalat

Grillstegt makrel med kartoffelsalat

Der er intet om sommeren som grillmad, her i form af grillstegt makrel med kartoffelsalat

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 16 min.
  • 2-4 friske makrelfileter (300 g)
  • 500 g kartofler
  • ½ citron (usprøjtet, skal og saft)
  • 1 spsk vineddike
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ rødløg (fintsnittet)
  • 2 stilke blegselleri (fintsnittede)
  • salt og peber
  • Drys:
  • Persille

  1. Skrub kartoflerne rene og kog dem i letsaltet vand i 8 min. Sluk for varmen og lad kartoflerne trække møre under låg (ca. 8 min.).
  2. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af. Skær dem i skiver eller både og vend dem sammen med 1 tsk fintrevet citronskal, 1 spsk citronsaft, vineddike, sennep og olivenolie.
  3. Tilsæt rødløg og blegselleri og smag til med salt og peber.
  4. Krydr makrelfileterne med salt og peber og dryp dem med lidt citronsaft.
  5. Steg dem på en varm grill, en grillpande eller en stegepande med lidt olie (ca. 5 min. På skindsiden og 1-2 min. på kødsiden).
  6. Anret med kartoffelsalat og drys med persille.