Gris med pak choi
Stir fry–mad, der kan klares på 20 minutter.
4
Ingredienser
- 2 tsk olie
- 200–250 g små pak choy eller 4 mellemstore
- Salt og friskkværnet peber
- 500 g magert skinkekød i pænt store tern
- 1 snittet citrongræs
- 1 dl oystersauce
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk limesaft
- Tilbehør:
- 300 g ægnudler
Sådan gør du:
- Varm olien i en wok eller stor sauterpande og steg kålen hurtigt heri ca. et par minutter på hver side. Drys salt og peber på, tag kålen op og hold den varm. Drys salt og peber på kødet og brun det i panden under omrøring. Dæmp varmen en smule, kom citrongræs ved og steg videre i 3–4 minutter. Bland oyster- og sojasauce med kødet, lad det snurre yderligere ca. 1 minut og smag til med limesaft. Anret pak choien på et stort fad med kød og sauce og server retten med ægnudler.
- Værd at vide: Pak choi kan købes i velassorterede supermarkeder eller i kinesiske eller asiatiske forretninger. Pak choi kan erstattes med små sølvbeder eller hjertesalat, der skæres i halve og steges.
- Energi pr. person: 490 kcal, fedt 15%, protein 35%, kulhydrat 50%.