Siciliansk Caponata

Grøn middag: Siciliansk Caponata

Sund opskrift til dig, der gerne vil tabe et par kilo

4

Ingredienser

  • 1 stor aubergine i tern
  • salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 5 stilke fintsnittet bladselleri
  • 8-10 skalotteløg
  • 500 g blommetomater eller 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk rørsukker
  • 4 spsk rødvinseddike
  • salt, friskkværnet peber
  • ½ tsk reven muskatnød
  • 2-3 spsk velafdryppede kapers
  • 2-3 spsk sultanarosiner
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 spsk ristede pinjekerner
  • 300 g fuldkornspasta

Sådan gør du:

  1. Kom aubergineterningerne i en sigte, drys salt på og lad dem trække 30 minutter. Pres auberginerne fri for væde og dup dem tørre. Sauter bladselleri og løg gyldne i olie. Kom auberginestykkerne ved, rør i et par minutter og tilsæt tomater, sukker og vineddike. Lad det hele snurre 10-15 minutter, til grønsagerne er møre.
  2. Smag så til med salt, peber, muskatnød samt kapers og rosiner. Mangler der lidt væde, så tilsæt en smule grøntbouillon. Server retten med fuldkornspasta og et drys basilikum og pinjekerner.
  3. ENERGI PR. PERSON: 470 kcal, fedt 20%, protein 12%, kulhydrat 68%.