Grøn middag: Siciliansk Caponata
Sund opskrift til dig, der gerne vil tabe et par kilo
4
Ingredienser
- 1 stor aubergine i tern
- salt
- 2 spsk olivenolie
- 5 stilke fintsnittet bladselleri
- 8-10 skalotteløg
- 500 g blommetomater eller 1 dåse flåede tomater
- 1 spsk rørsukker
- 4 spsk rødvinseddike
- salt, friskkværnet peber
- ½ tsk reven muskatnød
- 2-3 spsk velafdryppede kapers
- 2-3 spsk sultanarosiner
- 1 håndfuld basilikum
- 2 spsk ristede pinjekerner
- 300 g fuldkornspasta
Sådan gør du:
- Kom aubergineterningerne i en sigte, drys salt på og lad dem trække 30 minutter. Pres auberginerne fri for væde og dup dem tørre. Sauter bladselleri og løg gyldne i olie. Kom auberginestykkerne ved, rør i et par minutter og tilsæt tomater, sukker og vineddike. Lad det hele snurre 10-15 minutter, til grønsagerne er møre.
- Smag så til med salt, peber, muskatnød samt kapers og rosiner. Mangler der lidt væde, så tilsæt en smule grøntbouillon. Server retten med fuldkornspasta og et drys basilikum og pinjekerner.
- ENERGI PR. PERSON: 470 kcal, fedt 20%, protein 12%, kulhydrat 68%.