Grønkålsfrikadeller

Grønkålsfrikadeller

Prøv et vegetarisk alternativ til klassiske frikadeller i form af disse grønkålsfrikadeller.

10-12 frikadeller

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 35 min.
  • 75 g grønne/brune linser
  • 1 laurbærblad
  • 250 g grønkål (ribbet)
  • 1 lille løg (finthakket)
  • 1 æble (finthakket)
  • 1 æg
  • 2 dl rasp
  • muskatnød
  • salt og peber
  • olie til stegning
  • Tilbehør: karrysovs eller peberfrugtsovs og ris eller kartofler

  1. Udblød og kog linserne (efter pakkens anvisning) med laurbærblad og salt og hæld dem på en sigte.
  2. . Blancher grønkålen i kogende, letsaltet vand og hæld den på en sigte.
  3. Kør linser og grønkål til fars i en foodprocessor og tilsæt løg, æble, æg og rasp.
  4. Krydr med revet muskatnød, salt og peber og form farsen til frikadeller. Steg dem på en pande med olie i ca. 5 min. på hver side og servér med det valgte tilbehør.