Grønkålsfrikadeller
Prøv et vegetarisk alternativ til klassiske frikadeller i form af disse grønkålsfrikadeller.
10-12 frikadeller
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: 35 min.
- 75 g grønne/brune linser
- 1 laurbærblad
- 250 g grønkål (ribbet)
- 1 lille løg (finthakket)
- 1 æble (finthakket)
- 1 æg
- 2 dl rasp
- muskatnød
- salt og peber
- olie til stegning
- Tilbehør: karrysovs eller peberfrugtsovs og ris eller kartofler
- Udblød og kog linserne (efter pakkens anvisning) med laurbærblad og salt og hæld dem på en sigte.
- . Blancher grønkålen i kogende, letsaltet vand og hæld den på en sigte.
- Kør linser og grønkål til fars i en foodprocessor og tilsæt løg, æble, æg og rasp.
- Krydr med revet muskatnød, salt og peber og form farsen til frikadeller. Steg dem på en pande med olie i ca. 5 min. på hver side og servér med det valgte tilbehør.