Grønkålssalat

Grønkålssalat

Lækker efterårssalat.

Grønkålssalat

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250 g friske grønkålsblade uden ribber
  • 2 dl piskefløde
  • 1 økologisk citron
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 1-2 tsk sukker
  • 50 g soltørrede tranebær eller lyse rosiner
  • 50 g grofthakkede hasselnødder
  • salt og peber

  1. Skyl grønkålsbladene i koldt vand og slyng dem tørre.
  2. Snit eller hak dem med en skarp kniv og ælt dem sammen med½ tsk salt, til de bliver bløde.
  3. Rør fløden sammen med 1 tsk fintrevet citronskal og smag til med citronsaft, sennep, sukker og peber.
  4. Vend grønkål og tranebær/rosiner og nødder i dressingen.