Grønsagssuppe med hasselnødder

Grønsagssuppe med hasselnødder

Skøn grønsagssuppe med broccoli og kartofler med et frisk drys hasselnødder på toppen.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 25 min.
  • Fryse-egnet
  • 500 g broccoli
  • 250 g kartofler (skrællede, i små stykker)
  • ca. 8 dl bouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g hasselnøddekerner (grofthakkede)
  • Tilbehør: brød

  1. Skær stokken af broccolien,skræl den og del den i mindre stykker. Del broccolien i buketter. Kog kartofler i bouillon i ca. 10 min.Tilsæt broccolistok og halvdelen af buketterne og kog det mørt i yderligere ca. 10 min.
  2. Blend suppen tilensartet konsistens. Kog igennem med fløde og tilsæt evt. mere bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag tilmed salt og peber. Kog broccolibuketterne i 3-4 min. i suppen, til deer tilpas møre.
  3. Servér suppen rygende varm med et drys nødder og brød til.