minestrone

Grov minestrone

Lav den dejligeste grove minestrone med hjemmebagte nanboller, grøn salat, og spis en banan til dessert.

Ingredienser

  • Grov minestrone:
  • 500 g blandede rodfrugter - f.eks. sød kartoffel, gulerod, knoldselleri, pastinak
  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg, fintsnittet
  • 1 kg modne tomater
  • 4 spsk olivenolie
  • Frisk rosmarin
  • 1 spsk sød paprika
  • 2 dl vand
  • Salt og peber
  • Naan (4 stk):
  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl grahamsmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 ½ dl vand
  • Flagesalt
  • peber
  • Knuste sesamfrø
  • evt. knust hvidløgolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Grov minestrone:
  2. Rens grøntsagerne, og skær dem i grove tern. Kom olien i en gryde, og svits løg og hvidløg bløde.
  3. Tilsæt grøntsagerne, og lad dem brune let. Hak tomaterne til tern. Kom paprika ned til grøntsagerne og vend rundt. Tilsæt tomater og vand. Lad suppen simre en halv time, til tomaterne er kogt ud, og grøntsagerne er møre. Varm suppen i mikrooven på jobbet. Spis nanbrød og grøn salat til, og banan til dessert.
  4. Naan:
  5. Kom alle ingredienserne i en skål og ælt. Del dejen i fire lige store stykker, og form dem som boller, som trykkes flade til ca. 1/2 cm. Pensl brødene med lidt olie og drys med salt, sesamfrø og peber. Bag dem ca. 5 minutter på en tør pande. De skal være gyldne.