salat

Grov salat & bagte auberginer

DITTE OM SALATEN: Kamut er en gammel hvedeart, som har været dyrket i mange tusinde år i mellemøstlige lande.

4

Ingredienser

  • 2 auberginer, gerne 1 hvid og 1 lilla
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 dl kamuthvede eller perlespelt
  • 1 granatæble
  • olivenolie
  • salt og peber
  • mynte

Sådan gør du:

  1. Skær auberginerne ud i tynde skiver på langs.  Læg dem på en bageplade, og vend dem med olie og salt.  Bag dem ved 200 grader i ca. 20 min. Efter 10 min. tilsættes græskarkerner.  Bag dem med, til de bliver sprøde. Skyl kamuthveden og kog den i  letsaltet vand i ca. 20 min. Lad hveden dryppe af og afkøle i en sigte.  Frigør de små kerner i granatæblet. Det gøres ved at skære æblet midt over  og banke hårdt på skallen med en grydeske. Bland de bagte auberginer med kamuthveden og drys granatæblekernerne henover.  Det hele smages til med olivenolie, salt, peber og evt. en smule finthakket mynte.
  2. Opskriften er fra bogen „Salater fra The Food Club”