Gulerodsboller

Gulerodsboller

Gulerødderne er med til at gøre bollerne både saftige, søde og ekstra sunde.

Gulerodsboller

  • 18 stk.
  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 gulerødder (150 g)
  • 1 tsk salt
  • 15 g rapsolie
  • 80 g knækkede rugkerner
  • 70 g fibersund (axa)
  • 150 g rugmel
  • 200 g hvid hvede eller kamutmel (hvid hvede er et fuldkornsmel, malet af hele kornet. Det indeholder alle kornets fibre, vitaminer og mineraler, og er dermed sundere end almindeligt hvedemel. Amo og Finax producerer hvid hvede).

Sådan laver du gulerodsboller:

  1. Bland vand og gær. Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern.
  2. Tilsæt salt, olie, revet gulerod, knækkede rugkerner, fibersund, rugmel og hvid hvedemel.
  3. Rør rigtig godt i dejen, ca. 4-5 min. Stil den til hævning natten over (eller 6-8 timer).
  4. Bages i ovnen ved 200 grader ca.15-20 min.
  5. 100 kcal pr. stk.
  6. Prøv også madbrød med ostetopping
  7. Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/