
Grove ringe
Ved at lave en fordej aftenenfør får du grovbrød, der smagerekstra godt – og så går det hurtigtnæste morgen.
10 stk.
Ingredienser
- 1 dl yoghurt el. lign
- 2 dl vand
- 1½ tsk. salt
- 12 g (¼ pk.) gær
- 200 g fuldkornshvedemel
- 200 g durummel
- 3 spsk. rapsolie
- lidt mel, gerne pizzamel
- durummel til formning
- Pisk yoghurt, vand, salt, gær,fuldkornsmel, durummel og oliesammen og stil blandingen påkøkkenbordet natten over.
- Ælt dejen færdig med lidtmel, og del den i 10 lige storeboller. Tril dem i durum, og formbollerne til ringe ved at stikkepegefingrene gennem dejen ogkøre dem rundt om hinanden.Ringene skal være store ogåbne, når de lægges til efterhævningpå pladen.
- De efterhæver ca. 20 min.og bages ved 225 gr. i ca. 12min.