Hakkebøffer med peber/rødvinssovs

Hakkebøffer med peber/rødvinssovs

En lækker og velsmagende variation af tilbehøret til den populære hakkedreng.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 15 min.
  • 300 g hakket oksekød (max 10% fedt)
  • salt og peber
  • 15 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 2 dl rødvin
  • 1/2 dl fløde
  • 1 tsk syltede grønne
  • peberkorn (madagaskarpeber)
  • Tilbehør:
  • Kartofler og grønsager

  1. Ælt kødet sammen med salt og peber og form det til 2 bøffer. Steg dem på en pande med smør ca. 3 min. på hver side.
  2. Tag kødet af panden og steg nu de fintsnittede skalotteløg bløde på panden.
  3. Hæld vinen på og lad det koge næsten helt ind. Tilsæt fløde og kog sovsen igennem. Tilsæt syltede peberkorn og smag til med salt.
  4. Anret bøfferne med sovs og det valgte tilbehør.