Hane stegt med citron og timian

Hane stegt med citron og timian

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 bornholmerhane eller en stor frisk kylling
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 bundt frisk timian
  • salt og peber
  • 30 g blødt smør eller 2 spsk jomfruolivenolie
  • Tilbehør:
  • 1 kg nye kartofler
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 1-2 spsk sesamfrø

  1. Skær de yderste vingespidseraf og skær rygbenetud af kyllingen.Bræk kyllingen op, så den kan ligge nogenlundefladt.
  2. Gnid denind - og udvendigt med citronskal, timian, salt og peber og læg den ien bradepande med bagepapir med skindsiden opad.
  3. Smør den med smør eller olie og drypmed citronsaft. Sæt den i ovnen ved 200 grader.
  4. Vask kartoflerne og vend dem sammen med olivenolie og sesamfrø. Bred dem ud på en bageplademed bagepapir og sæt dem i ovnen, når kyllingen har fået35 min.
  5. Steg videre 25 min., til kyllingen ergennemvarm og kartoflernemøre.