Harlekin-frikadeller

Harlekin-frikadeller

En diabetesvenlig opskrift på frikadeller

Ingredienser

  • 250 g hakket skinkekød (max 10 % fedt)
  • ½ løg
  • ½ dl havregryn
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • ½ rød peberfrugt (hakket)
  • ½ grøn peberfrugt (hakket)
  • salt
  • fedtstof

  1. Rør 250 g hakket skinkekød med højst 10 % fedt sejt med ½ tsk salt.
  2. Pil og riv ½ løg (ca. 30 g) og bland det i kødet.
  3. Rør ½ dl havregryn, 1 dl mælk og 1 æg i. Krydr med salt og peber.
  4. Tilsæt ½ rød, hakket peberfrugt (ca. 50 g) og ½ grøn, hakket peberfrugt (ca. 50 g).
  5. Stil farsen tildækket i køleskab i mindst 15 min.
  6. Form farsen med 1 spiseske til ca. 10 frikadeller.
  7. Steg frikadellerne i 1 spsk flydende fedtstof 5-7 min. på hver side.
  8. Giv kartofler og persille ellerstuvet hvidkål til.