Opskrift på hel kylling med gurkemeje og cayennepeber

Hel kylling med gurkemeje og cayennepeber

4

Total:2 timer

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 spsk gurkemeje
  • ½ spsk cayennepeber
  • 4 fed hvidløg
  • saft af 1 citron
  • 2 spsk koldpresset olivenolie
  • havsalt.

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til ca. 180 grader.
  2. Hak hvidløg og pres citronen. Bland det med cayennepeber og gurkemeje, og rør det til en jævn fin pasta. Smør kyllingen ind i blandingen – både udenpå og indeni. Du skal ikke være bange for at smøre det over det hele. Til sidst drysser du jævnt med havsalt.
  3. Kom kyllingen i et ildfast fad og sæt den i en forvarmet ovn. Steg den i ca. 1 time til halvanden – afhængigt af kyllingens størrelse.