Helstegt kalvemørbrad på hvidløgsbrød med urtesalat og balsamico-chokoladeglace
4 personer
Ingredienser
- 1 stykke kalvemørbrad på ca 1 kg
- ½ ciabatta-flute
- 1 fed hvidløg
- 25 g smør + 20 g til sauce
- 2 dl balsamico eddike
- 2-3 spsk sukker
- 50 g meget mørk chokolade, ca. 80%
- 1 håndfuld salvieblade
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld kørvel
- olivenolie
- salt og sort peber
Sådan laver du kalvemørbrad
- 1. Tænd ovnen på 180 gr. Dup kødet tørt og drys det hele vejen rundt med salt og peber. Varm en stor pande med et par skefulde olie og brun kødet grundigt på alle sider. Kom kødet over i en bradepande og steg det ca. 30-40 min., så kødet stadig er rosa i midten. Hvis du bruger et stegetermometer, skal kernetemperaturen være 58-60 grader. Lad kødet trække 10 min før det skæres ud i brede skiver på tykkelse med en god bøf.
- 2. Kom imens balsamicoen i en gryde sammen med 2 spsk sukker. Lad eddiken koge ind til en tyk sirup. Det kradser i øjne og næse, så have emhætten tændt imens. Når væsken er kogt ind til lidt under halvdelen, kommes halvdelen af chokoladen i. Lad den smelte i saucen uden at det koger. Kom lidt salt i og smag til om, der mangler lidt sukker. Saucen skal smage sødt og let syrligt, samt fyldigt af chokolade. Lige inden servering piskes 25 g koldt smør i saucen for at gøre den blank og tyk. Saucen må ikke koge efter smørret er tilsat.
- 3. Pluk krydderurterne og vend dem med 1 spsk olie, lidt salt og peber. Riv resten af chokoladen fint over og vend det sammen.
- 4. Ved servering skæres brødet i 6 tykke skiver, som steges sprødt på begge sider i smør. Server kødet på en skive stegt brød og kom krydderurtesalaten over. Kom en smule af den koncentrerede sauce ved.
- Se også opskrift på Kalvemørbrad med foie gras, cremede morkler.
- Få mere inspiration til lækker mad på »ALTfordamerne.dk.
- Nøgleord til denne opskrift: kød, kalvemørbrad, hvidløgsbrød, salat, opskrift.