Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Hindbærsnitten er en gammel dansk kage, der stammer helt tilbage fra 1700-tallet.

(10 stk.)

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 175 g smør
  • ¼ tsk. hjortetaksalt
  • 2 æggeblommer
  • 50 g flormelis
  • Fyld:
  • 2 dl hindbærmarmelade evt. rørt med 1 tsk. kartoffelmel
  • Pynt:
  • 3 dl flormelis
  • 2½ spsk. vand
  • kagekrymmel

  1. 1. Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt hjortetaksalt, æggeblommer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab.
  2. 2. Del dejen i 4 stykker. Hvert stykke udruller du til en rektangel 8 cm bred og ca. ½ cm tyk. Læg dejpladerne på en plade med bagepapir. Bag bundene ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
  3. 3. Fordel hindbærmarmeladen over de 2 af dejpladerne, straks de er kommet ud af ovnen. Læg straks de andre dejplader over.
  4. 4. Rør glasuren sammen, og smør den på snitterne, mens de stadig er varme. Drys med kagekrymmel. Skær i snitter i den størrelse, du ønsker. Afkøl snitterne.