
Hindbærtærte
Elegant og lækker tærte med fletværk og sukkerdrys.
1 stk., 6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 40 min.
- 200 g mel
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 125 g smør
- 1 æg
- evt. lidt koldt vand
- Fyld:
- 4 spsk. cremepulver til kagecreme
- ca. 200 g friske hindbær
- 75 g sukker
- Pensling:
- 1 æg
- Pynt:
- tesukker
- Kør mel, sukker, vaniljesukker og smør sammen i foodprocessoren. Tilsæt gradvis sammenpisket æg og evt. lidt vand, til dejen samler sig. Læg den koldt i mindst 1 time.
- Rul den ud, og læg ca. ⅔ af den i bunden af en 18 cm’s form. Drys bunden med cremepulver, hæld bærrene ovenpå, og drys med sukker. Rul resten af dejen ud, skær den i strimler, og flet dem over fyldet.
- Pensl med sammenpisket æg, drys med tesukker.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 min.
- Tip: Servér evt. med flødeskum, is eller cremesovs.