Hindbærvineddike med timian

Hindbærvineddike med timian

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Trækketid:
  • 2 uger
  • Kogetid:
  • 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (ca. 1 l)
  • 500 g friske hindbær
  • frisk timian
  • 1/2 usprøjtet citron
  • 5 hele peberkorn
  • 1 l hvidvinseddike
  • 1 spsk sukker

  1. Kom de rensede hindbær i et sylteglas sammen med en gren skyllet timian, lidt fintstrimlet citronskal og de hele peberkorn.
  2. Hæld vineddiken på, luk glasset til og stil det ved stuetemperatur i ca. 2 uger.
  3. Vend glasset af og til. Si eddiken over i en gryde og tilsæt sukker. Giv det et opkog og lad eddiken simre ca. 10 min.
  4. Hæld på rengjorte, skoldede flasker og luk dem til med det samme.
  5. Brug eddiken til salatdressing og også som smagsgiver i sovse og varme retter.