Hindbærvineddike med timian
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min.
- Trækketid:
- 2 uger
- Kogetid:
- 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 1 l)
- 500 g friske hindbær
- frisk timian
- 1/2 usprøjtet citron
- 5 hele peberkorn
- 1 l hvidvinseddike
- 1 spsk sukker
- Kom de rensede hindbær i et sylteglas sammen med en gren skyllet timian, lidt fintstrimlet citronskal og de hele peberkorn.
- Hæld vineddiken på, luk glasset til og stil det ved stuetemperatur i ca. 2 uger.
- Vend glasset af og til. Si eddiken over i en gryde og tilsæt sukker. Giv det et opkog og lad eddiken simre ca. 10 min.
- Hæld på rengjorte, skoldede flasker og luk dem til med det samme.
- Brug eddiken til salatdressing og også som smagsgiver i sovse og varme retter.