fuldkornsmuffins

Hjemmebagte fuldkornsmuffins

Lækker morgenmadsopskrifter, som du kan spise med god samvittighed.

4

Ingredienser

  • 12,5 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk olivenolie
  • 100 g groft fuldkornshvedemel
  • 150 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Rør 12,5 g gær (¼ pakke) ud i 2,5 dl lunkent vand sammen med 1 tsk salt, 1 tsk honning og 1 tsk olivenolie. Rør 100 g groft fuldkornshvedemel og 150 g hvedemel i dejen, rør den glat og lad den hæve 1 time. Fordel dejen ved hjælp af en ske i 8 slip-let muffinforme af papir, sæt dem i en kold ovn, tænd ovnen på 200° og bag dem ca. 40 minutter. Server de nybagte muffins med 100 g silkeskåret, mager skinke eller lufttørret mørbrad.
  2. Energi pr. person:  250 kcal, fedt 9%, protein 18%, kulhydrat 73%.