Hjemmelavede bountybarer med lakridstrøfler
Mette Lokjær Pedersen her netop vundet guld ved Danmarksmesterskaberne i chokolade for kokke. Få her hendes opskrift på hjemmelavede bountybarer med lakridstrøfler.
Bountybarer
Ingredienser:
250g fløde
125g kokosmel
75g sukker
65g hvidchokolade
4g husblas
Mørk chokolade til dypning
Fremgangsmåde:
Husblassen lægges i blød i koldt vand. Fløde, kokosmel og sukker koges til en tyk masse, tilsæt chokoladen og derefter den udblødte husblas.
Massen kommes i en bøtte med bagepapir til næste dag.
Dagen efter skæres massen i passende stykker og dyppes i mørk chokolade
Lakridstrøffel
Ingredienser:
25g piskefløde
20g sukker
10g lakridspulver + ekstra til at rulle i
200g lys chokolade
15g solbær likør
Salmiaksalt efter smag
Fremgangsmåde:
Kog fløden, lakridspulver og sukkeret op, og afkøl det til 45 grader. Det hældes over den smeltede chokolade. Bland massen godt. Tilsæt solbærlikør og smag til med salmiaksalt.
Trøffelmassen hældes på en plade eller bøtte med bagepapir. Afkøles i et koldt sted i 4 timer.
Deles i ønskede størrelse og rulles til kugler. Stilles på køl i ca. 10 minutter.
Vend kuglerne i lys chokolade og rul dem i lakrids pulver.
Få flere opskrifter her.