En nykåret danmarksmester i chokolade.

Hjemmelavede bountybarer med lakridstrøfler

Mette Lokjær Pedersen her netop vundet guld ved Danmarksmesterskaberne i chokolade for kokke. Få her hendes opskrift på hjemmelavede bountybarer med lakridstrøfler.

Bountybarer

Ingredienser:

250g fløde 

125g kokosmel

75g sukker

65g hvidchokolade

4g husblas

Mørk chokolade til dypning

Fremgangsmåde:

Husblassen lægges i blød i koldt vand. Fløde, kokosmel og sukker koges til en tyk masse, tilsæt chokoladen og derefter den udblødte husblas.

Massen kommes i en bøtte med bagepapir til næste dag.

Dagen efter skæres massen i passende stykker og dyppes i mørk chokolade

Lakridstrøffel

Ingredienser:

25g piskefløde

20g sukker

10g lakridspulver + ekstra til at rulle i

200g lys chokolade

15g solbær likør

Salmiaksalt efter smag

Fremgangsmåde:

Kog fløden, lakridspulver og sukkeret op, og afkøl det til 45 grader. Det hældes over den smeltede chokolade. Bland massen godt. Tilsæt solbærlikør og smag til med salmiaksalt.

Trøffelmassen hældes på en plade eller bøtte med bagepapir. Afkøles i et koldt sted i 4 timer.

Deles i ønskede størrelse og rulles til kugler. Stilles på køl i ca. 10 minutter.

Vend kuglerne i lys chokolade og rul dem i lakrids pulver.

Få flere opskrifter her.

Om mette

Mette Lokjær Pedersen, 27 år, konditorelev på restaurant Lillering Skov. Hun er uddannet kok og har netop vundet guld ved Danmarks Mesterskabet i chokolade for kokke. Bor i Tebstrup ved Skanderborg sammen med sin kæreste Kim og hunden Uffe.