Honning-shortbread
Shortbread er enkle og sprøde småkager, lavet af fåingredienser. De fine småkager er klassikere på etbritisk tebord. Denne version er bagt med honning, dergiver en let krydret smag. Kagerne kan også tilsætteskakao, vanilje, citron eller ingefær.
20 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 20 min.
- Bagetid: ca. 12 min.
- Opbevares i lufttæt beholder, gerne en kagedåse
- 100 g smør (blødt)
- 50 g flormelis
- 3 spsk honning (45 g)
- 100 g hvedemel
- 50 g rismel, evt. fuldkornsrismel eller hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- Rør smør og flormelisluftigt. Tilsæt honning.Bland mel, rismel ogbagepulver sammen i en skål. Sigt det ismørblandingen og rørhurtigt dejen sammenuden at ælte den.
- Tril 20 kugler. Sæt dem på 2 bageplader med bagepapir. Tryk småkagerne lidt ud med fingrene.
- Bag småkagerne 10-15 min. ved 160 grader varmluft eller bag dem en bageplade ad gangenved 180 grader i en almindelig ovn. Lad kagerne køle af på en bagerist.
- Opbevar dem i en lufttætbeholder, gerne enkagedåse.
- Servér dem med envarm drik som te, kaffe eller kakao eller til et koldt glas mælk, juice eller saft.
- Gode smagsvarianter:
- Kakao: Bland 2 spsk kakaopulver i melblandingen til dejen.
- Ingefær: Tilsæt 2 tsk fintrevet frisk ingefær til det bløde smør til dejen.
- Vanilje: Tilsæt kornene af ½ vaniljestang til det bløde smør.
- Citron: Tilsæt det bløde smør 1-2 tsk fintrevet citronskal.