Honningkagecupcakes med chokoladetopping

Honningkagecupcakes med chokoladetopping

12 stk.

Ingredienser

  • 150 g flydende akacie honning
  • 125 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1 dl fløde
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 g hakket, mørk chokolade, ca. 60 % kakao indhold
  • 2 tsk. reven, usprøjtet citronskal
  • Appelsincreme:
  • 200 g blødt smør
  • 2 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
  • 3 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • 300 g flormelis
  • Pynt:
  • evt. appelsincreme eller evt. bare en alminelig glasur rørt af flormelis og lidt vand

  1. Pisk honning, sukker og smør cremet. Pisk et æg i ad gangen. Kom fløde, hvedemel, æg, ingefær, kanel, bagepulver, chokolade og appelsinskal i. Rør dejen sammen. Kom dejen i muffinsforme.
  2. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 25-30 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne.
  3. Pynt evt. kagerne med appelsincreme eller glasur.
  4. Appelsincreme:Pisk smør, appelsinskalog -saft ogflormelis sammen tilen luftig smørcreme.Fordel cremen på kagerne.