Opskrift på honningstegt mørbrad

Honningstegt mørbrad

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    480 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    31 %
  • Kulhydrat:
    49 %

4

Ingredienser

  • 1 stor, afpudset svinemørbrad, ca. 600 g
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 tsk olivenolie
  • salt, friskkværnet peber
  • 8 friske figner
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 bakke babyspinat eller rucola
  • 2 spsk lagret balsamicoeddike.
  • Tilbehør:
  • 800 g små, nye kogte aspargeskartofler.

Sådan gør du

  1. Skær mørbraden i otte lige store stykker. Bland honning og olie med salt og peber og vend kødet i marinaden.
  2. Skær fignerne i halve, læg dem på en bagerist med folie, stænk med lidt olie og grill dem et par minutter.
  3. Tag kødet op af marinaden, dup det let og steg eller grill det ca. 3 minutter på hver side. Dryp evt. med resterende marinade.
  4. Bland bagte figner, spinat eller rucola med balsamico, og anret salaten med kødet og servér med kartofler.