Hvid luksus lagkage

Hvid luksus lagkage

Den hvide chokoladelagkage kan pyntesmed årstidens frugter, som passer til denhonningagtige hvide chokoladesmag.

(8 stk)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: ca. 40 min.
  • Fryse-egnet
  • 100 g blødt smør
  • 170 g sukker (2 dl)
  • 3 æg (mellem)
  • 100 g hvid chokolade
  • 150 g kvark naturel
  • saft og revet skal af 1 citron (usprøjtet)
  • 150 g mel (2½ dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld og pynt:
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk sukker
  • ca. 200 g bær (f.eks. hindbær eller jordbær)
  • 100 g hvid chokolade
  • 50 g mørk chokolade

  1. Rør smør og sukker godtsammen og rør æggenei ét ad gangen.
  2. Smeltchokoladen og rør deni æggemassen sammenmed kvark samt skal ogsaft fra citronen.
  3. Blandmel med vaniljesukker ogbagepulver og vend deti. Kom dejen i en smurtspringform og bag kagenved 175 grader i 40 min.Lad den svale, før dendeles til 2 bunde.
  4. Pisk fløden til let skumog pisk sukker i. Fordellidt af flødeskummetmellem bundene sammenmed hele eller delte bær,f.eks. jordbær, hindbæreller lignende.
  5. Fordelsmeltet hvid chokoladeover øverste bund. Sprøjtstriber af mørk chokoladepå den hvide chokoladeglasurog træk striberi den med en lille kniv.
  6. Sprøjt flødeskum i kantenog pynt evt. med bær.