Hvid luksus lagkage
Den hvide chokoladelagkage kan pyntesmed årstidens frugter, som passer til denhonningagtige hvide chokoladesmag.
(8 stk)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: ca. 40 min.
- Fryse-egnet
- 100 g blødt smør
- 170 g sukker (2 dl)
- 3 æg (mellem)
- 100 g hvid chokolade
- 150 g kvark naturel
- saft og revet skal af 1 citron (usprøjtet)
- 150 g mel (2½ dl)
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- Fyld og pynt:
- 3 dl piskefløde
- 2 spsk sukker
- ca. 200 g bær (f.eks. hindbær eller jordbær)
- 100 g hvid chokolade
- 50 g mørk chokolade
- Rør smør og sukker godtsammen og rør æggenei ét ad gangen.
- Smeltchokoladen og rør deni æggemassen sammenmed kvark samt skal ogsaft fra citronen.
- Blandmel med vaniljesukker ogbagepulver og vend deti. Kom dejen i en smurtspringform og bag kagenved 175 grader i 40 min.Lad den svale, før dendeles til 2 bunde.
- Pisk fløden til let skumog pisk sukker i. Fordellidt af flødeskummetmellem bundene sammenmed hele eller delte bær,f.eks. jordbær, hindbæreller lignende.
- Fordelsmeltet hvid chokoladeover øverste bund. Sprøjtstriber af mørk chokoladepå den hvide chokoladeglasurog træk striberi den med en lille kniv.
- Sprøjt flødeskum i kantenog pynt evt. med bær.