-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Irske korsboller
I Irland, England og Skotlandbager man disse hot cross buns, deer dejligt søde og kageagtige, og de fåsi et hav af varianter. Fælles for dem erkorset på toppen af bollen. Denne opskriftkommer fra den berømte irskeBallymalou Cookery School.
24 stk.
Ingredienser
- 30 g gær
- 85 g sukker
- 3 dl lunken mælk
- ca. 550 g mel plus ekstra til formning
- 85 g smør
- ¼ tsk. kanel
- ½ tsk. muskatnød
- 2 tsk. krydderi til brunkager eller krydderikage
- et nip salt
- 85 g korender
- 85 g syltet, hakket appelsinskal
- 2 æg
- lidt mørdej til pynten
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Opløs gær og 1 spsk. sukkeri lidt af mælken.
- Vej 400 g af melet op i etdejfad, og ælt det sammenmed smørret. bland godt medkanel, muskat, blandingskrydderi,salt, resten af sukkeretsamt den tørrede frugt.
- Pisk de to æg sammen medgærvæske og resten af mælken,og bland det våde og dettørre. Ælt dejen grundigt, tilsætom nødvendigt mere mel. laddejen hæve lunt og tildækket ica. 30 min.
- Form dejen til små boller,læg dem på plader, og lad demefterhæve en halv times tid.rul mørdejen tyndt ud, og skærden i smalle strimler. Penslbollerne, og pynt dem med etkors. bag bollerne ved 220 gr.i ca. 5 min. og derefter ca. 10min. ved 200 gr.