Is med peanutbutter og saltede peanuts
Peanuts gør isen her rigtig lækker.
(ca. 1¼ liter)
Ingredienser
- Arbejdstid: 10 min.
 - Frysetid: 1 time
 - Fryse-egnet
 - Vaniljeis:
 - 4 dl sødmælk
 - 1 stang vanilje
 - 6 æggeblommer eller 3 hele æg
 - 125 g sukker
 - 2½ dl piskefløde
 - 100 g økologisk crunchy peanutbutter
 - 1 dl piskefløde
 - 50 g saltede peanuts
 - Pynt:
 - 50 g saltede peanuts
 - evt. mørk chokolade
 
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Varm mælk og vaniljestang op, til det næsten koger.
 - Pisk æggeblommer eller hele æg sammen med sukker og vaniljekorn i en skål. Pisk den varme mælk i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden. Rør under opvarmning, til det får en cremet konsistens og er maks. 85 grader varmt – det må ikke koge! Si cremen over i en skål og lad den blive helt kold.
 - Tilsæt fløde og frys cremen i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld cremen i en form og stil den i fryseren. Rør den igennem hvert 20. min., til isen er frossen.
 - Rør penautbutter og fløde ensartet og tilsæt den til isen sammen med de saltede peanuts, når isen er ved at være færdigfrosset. Fyld isen i en form og frys indtil brug.
 - Servér isen i kugler med drys af saltede peanuts og evt. hakket eller høvlet mørk chokolade.