Is med peanutbutter og saltede peanuts

Is med peanutbutter og saltede peanuts

Peanuts gør isen her rigtig lækker.

(ca. 1¼ liter)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 10 min.
  • Frysetid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • Vaniljeis:
  • 4 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje
  • 6 æggeblommer eller 3 hele æg
  • 125 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 100 g økologisk crunchy peanutbutter
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g saltede peanuts
  • Pynt:
  • 50 g saltede peanuts
  • evt. mørk chokolade

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Varm mælk og vaniljestang op, til det næsten koger.
  2. Pisk æggeblommer eller hele æg sammen med sukker og vaniljekorn i en skål. Pisk den varme mælk i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden. Rør under opvarmning, til det får en cremet konsistens og er maks. 85 grader varmt – det må ikke koge! Si cremen over i en skål og lad den blive helt kold.
  3. Tilsæt fløde og frys cremen i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld cremen i en form og stil den i fryseren. Rør den igennem hvert 20. min., til isen er frossen.
  4. Rør penautbutter og fløde ensartet og tilsæt den til isen sammen med de saltede peanuts, når isen er ved at være færdigfrosset. Fyld isen i en form og frys indtil brug.
  5. Servér isen i kugler med drys af saltede peanuts og evt. hakket eller høvlet mørk chokolade.