Opskrift på pistacieis

Isdessert: Pistacieis

4

Ingredienser

  • 0,7 liter/4 personer
  • 1,5 dl usaltede pistacienødder
  • 1,5 dl sukker
  • 2 dl sødmælk
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 tsk mandelessens
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • Sesamcrunch
  • 100 g sukker
  • 75 g sesamfrø
  • knivspids salt.

Sådan laver du isdesserten

  1. BLEND NØDDERNE med halvdelen af sukkeret så fint som muligt, og pisk den anden halvdel af sukkeret med æggeblommerne tilsat mandelessens. Varm mælken med nødde-sukkerblandingen op til lidt under kogepunktet, og hæld forsigtigt over æggeblommeblandingen under piskning. Hæld tilbage i en tykbundet gryde og varm op, indtil cremen begynder at tykne og kan dække bagsiden af en ske uden at løbe. Tag gryden af varmen og lad cremen blive kold. Tilsæt piskefløden, og frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren. Bruger du fryser, skal du røre i isen engang i timen for at få den helt rigtige cremede konsistens (i hvert fald i starten – efter 3-4 timer er isen for fast til omrøring).
  2. Sesamcrunch
  3. VARM SUKKERET op til over middelvarme i en tykbundet gryde. Når siderne begynder at smelte, tilsættes sesamfrøene. Lad sukkeret smelte uden at røre for meget. Bred den smeltede sesammasse ud på et olieret stykke bagepapir, og lad krokanten køle helt ned, før du brækker den i tilfældige stykker.

Tip

Laver du isen i fryseren, skal det ikke være lige før sengetid – du skal nemlig jævnligt røre i isen for at undgå iskrystaller.