fisk

Italiensk-inspireret fisk

Fisk og kartofler på grill og lækker mad – her ledsaget af den italienske grøntsagsret peperonata, der gør brug af sæsonens aktuelle råvarer.

4

Ingredienser

  • 800 g fisk, f.eks. rødfisk eller brosme med skindside
  • salt, peber
  • 1½ dl blandede, hakkede krydderurter f.eks. dild, persille, timian, estragon.
  • 4 spsk grofteven skal af ubehandlet citron.
  • Peperonata:
  • 400 g bøftomater
  • 1 hakket løg
  • 2 snittede fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 4 flækkede, udkernede, snittede røde- og gule peberfrugter
  • 1-2 tsk frisk oregano
  • 1 spsk hakket persille.
  • Halve grill-kartofler:
  • 800 g store, skrubbede kartofler
  • 2 tsk olivenolie
  • grov paprika.

Sådan gør du:

  1. Begynd med peperonataen: Skold, flå og udkern tomaterne. Hak dem groft. Sautér løg og hvidløg under omrøring et par minutter i varm olie. Kom peberfrugterne i og rist videre ved svag varme 15-20 minutter, til de er møre. Bland tomaterne ved og sautér yderligere til en tyk konsistens. Smag til med salt, peber, oregano og persille.
  2. Skær kartoflerne i halve, tryk dem tørre, rids overfladen med en lille skarp kniv, pensl kartoflerne med olie, drys krydderi på, pak dem i folie og bag på grillen en halv times tid – alt efter størrelse.
  3. Drys salt og peber på fisken. Bland krydderurter og citronskal og fordel blandingen på fiskestykkerne, der lægges på grillen på skindsiden og grilles, til fisken er fast og kan serveres med peperonata og kartofler.
  4. Energi pr. person: 470 kcal, fedt 20%, protein 40%, kulhydrat 40%.