Janes Klejner
Klejner skal spises frisklavede, så du skal ikke koge flere, end du skal bruge. Dejen kan laves 1-2 dage forud og opbevares på køl, eller du kan forme klejnerne, fryse dem ned og koge dem uoptøede.
(ca. 60 stk.)
Ingredienser
- 2 æg
- 1 dl piskefløde
- 1 dl sukker
- ca. 325 g mel
- 2/3 tsk. bagepulver
- revet skal af 1 citron
- 4 spsk. snaps, cognac eller rom
- palmin til kogning
- Pisk æg og fløde sammen. Bland de tørre ingredienser i væsken, og saml hurtigt dejen. Den er meget blød og lidt klistret, så den skal håndteres med let hånd og mange små meldrys under formningen.
- Rul dejen ud, skær den i spidse harlekinfirkanter (ca. 3 x 6 cm). I hver firkant skæres en 2-3 cm lang slids. Den ene spids trækkes gennem slidsen og klejnen trækkes i facon.
- Når al dejen er formet, koges klejnerne i hedt fedtstof. De lægges til afdrypning på sugende papir og spises hurtigt.