Janes Klejner

Janes Klejner

Klejner skal spises frisklavede, så du skal ikke koge flere, end du skal bruge. Dejen kan laves 1-2 dage forud og opbevares på køl, eller du kan forme klejnerne, fryse dem ned og koge dem uoptøede.

(ca. 60 stk.)

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl sukker
  • ca. 325 g mel
  • 2/3 tsk. bagepulver
  • revet skal af 1 citron
  • 4 spsk. snaps, cognac eller rom
  • palmin til kogning

  1. Pisk æg og fløde sammen. Bland de tørre ingredienser i væsken, og saml hurtigt dejen. Den er meget blød og lidt klistret, så den skal håndteres med let hånd og mange små meldrys under formningen.
  2. Rul dejen ud, skær den i spidse harlekinfirkanter (ca. 3 x 6 cm). I hver firkant skæres en 2-3 cm lang slids. Den ene spids trækkes gennem slidsen og klejnen trækkes i facon.
  3. Når al dejen er formet, koges klejnerne i hedt fedtstof. De lægges til afdrypning på sugende papir og spises hurtigt.