
Japansk bøf med soyasovs
Retten her er inspireret af kokken Jan Hurtigkarl, som efter en rejse til Japan i 80’erne satte tournedos med tangog soja på menukortet.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Stege/kogetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1 plade noritang (japansk tang, kan udelades)
- 4 stk. oksemedaljoner (eller tournedoser)
- 1 spsk sesamolie (eller anden olie)
- 1 dl japansk sojasovs
- 1 tsk majsstivelse (maizena)
- 2 tsk citronsaft
- et drys sukker
- friskkværnet peber
- 2 røde peberfrugter (tern)
- 4-5 forårsløg (fintsnittede)
- 1 spsk sesamolie (eller anden olie)
- 100 g daikon (se tip nederst)
- Tilbehør: grøn salat og ris
- Skær 4 strimler på 2-3 cm af tangen og viklstrimlerne rundt omhver bøf som et bælte. Brun bøfferne i olie påen varm pande, skru ned for varmen og steg dem 2-3 minutter påhver side.
- Pisk kold sojasovs sammen med majsstivelse, citronsaft, sukker og peber i en gryde og bring det i kog under omrøring. Kog sovsen ca. 4 minutter og tag den af varmen.
- Steg peberfrugten iolie ved høj varme 3-4 minutter og tilsæt forårsløgene.
- Anret bøffen med grønsager, sojasovs, fintrevet daikon, salat og varme ris.