suppe

Jamie Olivers suppe

TV-kokken Jamie Oliver: Denne mere eller mindre klassiske jødiske suppe er en kærkommen opstrammer på en rigtig øv-dag. Variér gerne grøntsagerne, som det passer dig og dit køleskab. Jeg fik ideen til omeletstrimlerne i Japan, og de fungerer bare SÅ godt.

6

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 kartoffel
  • 1 porre
  • olivenolie
  • 1 hønsebouillonterning
  • 4 kyllingelår med ben, men uden skind
  • 100 g perlebyg
  • 2 store æg
  • 1/2 savojkål
  • 200 g friske eller frosne broccolibuketter
  • 100 g fine risnudler

Sådan gør du:

  1. Pil løget, skræl guleroden og kartoflen og hak alle dele groft. Snit porren fint. Kom det hele i en stor gryde sammen med et skvæt olivenolie og svits det ved jævn varme og under jævnlig omrøring i 15 min., eller til løgene er bløde, men ikke har taget farve. Smuldr bouillonterningen i og tilsæt kyllingelår, perlebyg og 21/2 l kogende vand (eller brug kyllingefond, hvis du har noget tilovers). Rør suppen godt igennem og lad den simre under låg i 45 min.
  2. Pisk imens æggene sammen med 2-3 spsk vand i en skål. Sæt en lille slip-let-pande over ved jævn varme, kom lidt olivenolie i og steg 3-4 tynde pandekageagtige omeletter; de må ikke få ret meget farve. Lad omeletterne køle af, rul dem sammen og skær dem i 1 cm brede strimler.
  3. Snit kålen (kassér stokken) og rør den i suppen sammen med broccolibuketterne. Lad dem simre med i 5 min., mens du fisker kyllingelårene op og plukker kødet af dem; kassér benene og kom kødet tilbage i suppen. Smag omhyggeligt suppen til og rør nudlerne i; tag gryden af varmen og lad nudlerne trække i 5 min. Vend forsigtigt omeletstrimlerne i og servér suppen med det samme.
  4. TIP: Hvis du har lidt frisk persille i køleskabet eller vindueskarmen, kan du komme et par finthakkede blade i æggene, så omeletstrimlerne får lidt mere smag og farve.
  5. TIP: I denne udgave af retten har jeg brugt 4 kyllingelår, som er nemme at have med at gøre, og som giver en fin smag, men hvis du har nogle rester fra søndagskyllingen, er de mindst lige så gode.